Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τι να πει κανείς για την περίπτωση της «Αυγής»;

Εκτίθενται...

Τι να πει κανείς για την περίπτωση της «Αυγής»; Στο φύλλο της, στις 18 Μάρτη, στην ίδια σελίδα, από τη μία καταγγέλλει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, γιατί δεν παραιτείται πριν τη λήξη της θητείας του, η οποία σημειωτέον λήγει το 2016, ώστε, όπως αναφέρουν «ένα νέο όραμα για την πρώτη σκηνή της χώρας να υπηρετηθεί από νέους ανθρώπους».

Και από την άλλη, σε άλλο κείμενο, εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας ότι... «καρατομεί» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπατζή, όταν αυτό που έκανε ήταν να τον ενημερώσει, ότι αφού λήξει η θητεία, στις 31 Ιούλη 2015, θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, που προβλέπει την ανοιχτή προκήρυξη, για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή, χωρίς αποκλεισμούς.

Τουλάχιστον, ας τα βάζουν σε διαφορετικές σελίδες...

Ριζοσπάστης 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Απάντηση σχετικά με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ
 
Απάντηση σε όσους τον επικρίνουν σχετικά με την απόφαση να τηρήσει τις διαδικασίες και να προχωρήσει σε ανοικτή προκήρυξη για την πρόσληψη καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) της πόλης, έδωσε χτες ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Και αυτό, καθώς πλήθος δηλώσεων και δημοσιευμάτων σε εφημερίδες και ιστοσελίδες ανέφεραν πως με την απόφαση του δημάρχου κινδυνεύει το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ και ακόμα ακόμα πως «ο Περισσός ξεκίνησε κάποιου είδους επανάστασης από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας».

Ο Κώστας Πελετίδης, αφού τόνισε πως είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, Ανδρέα Τερζή, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Θανάση Αμπαζή, την περασμένη Δευτέρα, επεσήμανε πως:

«Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής έθεσε το θέμα λήξης της θητείας του και ζήτησε να ενημερωθεί αν θα ανανεωθεί. Η σύμβασή του λήγει στις 31 Ιουλίου 2015. Ενημέρωσα τον κ. Αμπαζή ότι η Δημοτική Αρχή θεωρεί δίκαιο και επιβεβλημένο να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει την ανοικτή προκήρυξη για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό αποτελεί διαχρονικά πάγια θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Αυτή η αναγκαία διαδικασία, δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια και το έργο όλων των καλλιτεχνών του Θεάτρου μας. Ως Δημοτική Αρχή, από τον Ιούνιο του 2014, ξεκαθαρίσαμε ότι θα στηρίξουμε τη λειτουργία του Θεάτρου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και το υλοποιήσαμε. Εμείς δεν είμαστε υποκριτές, δε διακόπτουμε τις συμβάσεις που υπήρχαν (όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο Εθνικό Θέατρο, απολύοντας τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του, κ. Χατζάκη), τις τηρούμε. Κατανοούμε τις διαφορετικές εκτιμήσεις για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Θα μας επιτρέψετε, όμως, να έχουμε ως Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τους σχεδιασμούς μας και στο ΔΗΠΕΘΕ».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «όσοι με εγκαλούν ότι ακολουθώ την πολιτική του Κόμματός μου και ότι αυτό δήθεν είναι επιζήμιο για τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού, έχω να πω το εξής: Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ποτέ δεν έκρυψε, αντίθετα πρόβαλε σε όλους τους τόνους, τη στήριξή της από το ΚΚΕ. Το Κόμμα που υπερασπίζεται με συνέπεια τα λαϊκά στρώματα. Ποτέ δεν κρύψαμε την πολιτική μας τοποθέτηση. Αυτό αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για να μας εμπιστευθεί ο λαός της Πάτρας».

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει; ότι για την εφημερίδα Αυγή ισχύει το "αν η αλήθεια δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την αλήθεια."